Primele REZULTATE ale examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ 2012 au fost așteptate cu emoții de elevii care au terminat clasa a VIII-a și care se pregătesc de ADMITERE LA LICEU.
În această dimineață, rezultatele examenului de EVALUARE NAȚIONALĂ au fost afișate în majoritatea unităților de învățământ, din țară. La Școala Centrală din Capitală, listele au fost afișate la ora 11.00. Câteva zeci de părinți, copii, dar și câțiva profesori erau prezenți în curtea instituției de învățământ la momentul afișării rezultatelor.
Întrebată dacă este mulțumită de notele obținute de elevii ei, o doamnă profesoară de limbă și literatură română din cadrul Școlii Centrale pare foarte mulțumită:. „Notele la noi în școală sunt foarte mari la română. Cea mai mică notă a fost 6,80. În plus, am avut multe, multe note peste 9,50″.
Nu toată lumea este, însă, la fel de mulțumită de rezultate. Raluca se aștepta să ia un punctaj mai mare la limba română, probă la care a obținut 8,85. „E bine, dar nu am medie de intrat la Spiru, la filologie… La mate știam că iau în jur de 7. Am luat 7,55, deci se apropie”. Eleva se declară nemulțumită și de schimbarea baremului la limba română. La subiectul controversat de la limba română ea a optat pentru „subiectivă” și nu i se pare corect că elevii care au ales cealaltă variantă să fie punctați.
De aceeași părere este și Ștefi, care a luat 7,15 la română și 8,10 la matematică. Și el a ales „subiectivă”. Atât el, cât și părinții, care l-au însoțit la aflarea rezultatelor, cred că media 7,62 nu reflectă cunoștințele fiului lor, care are o medie de 9,90 pe anii de gimnaziu. „Normal că ne supărăm și nu ni se pare corect. Nu e nici tâmpit și nici prost”, spune mama băiatului. Părinții au rămas la școală cu Ștefi pentru a depune contestații la ambele materii, în speranța că media lui va crește suficient încât să intre la unul dintre liceele dorite: Mihai Viteazul, Tudor Vianu sau Gheorghe Șincai.
Nemulțumit este și David, prezent la afișarea REZULTATELOR de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2012 alături de mama lui și de sora lui mai mare, care trece prin emoțiile bacalaureatului anului acesta. Absolventul avea ochii în lacrimi pentru că a luat 8,50 la limba română și 5,50 la matematică. Întrebat dacă va depune contestație, elevul a spus că este indecis: „Nu știu… Și dacă îmi scade?”. El face sport de performanță și ar vrea să continue studiile liceale tot în cadrul Școlii Centrale, unde învață din clasa I, dar se teme că nu va reuși acest lucru din cauza mediei prea mici.
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Notele în București vor fi afișate până la ora 13.00
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Singurul 10 curat
În curtea instituției de învățământ se afla și Miriam Pârvu, singura elevă care a reușit să obțină 10 la ambele probe ale examenului de evaluare națională. Mai mult, aceasta a obținut media generală 10 în anii de gimnaziu, ceea ce înseamnă că poate intra la orice liceu își dorește.
Întrebată ce crede despre subiectele de la EVALUAREA NAȚIONALĂ 2012, eleva a spus a avut mici emoții în legătură cu punctajul de la română. „La mate a fost chiar ușor. La română mi-a fost puțin frică, pentru că acolo totul e subiectiv și depinde și de corector. În plus a mai fost și problema cu subiectivă / predicativă. Eu am pus mai întâi predicativă, am avut foarte mari dubii, am tăiat de trei ori și am lăsat subiectivă până la urmă. Dar, per total, subiectele au fost mai ușoare decât în alți ani, pentru că am văzut ce s-a mai dat”, a spus absolventa de 10. Chiar dacă schimbarea baremului la română i-a avantajat pe colegii ei care au ales alt răspuns, Miriam nu este supărată și crede că acesta a fost un lucru bun. „Mă bucur pentru colegii mei care au ales „predicativă” și pe care i-am văzut plângând după examen”.
Sursa foto: Mediafax Foto / Andreea Alexandru
Citește, mai jos, dosarul complet al examenului: REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012, ADMITERE LA LICEU 2012, TOPUL LICEELOR
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. Primele rezultate afișate online
REZULTATE EVALUARE NAȚIONALĂ 2012. ADMITERE LA LICEU. Harta celor mai bune 20 de licee din România